Thursday , September 19 2024
Home / Lars P. Syll / Nils Frahm — Some

Nils Frahm — Some

Summary:
Nils Frahm — Some  [embedded content] Som så ofta de senaste åren är det den eminente Eric Schüldt som får mig att hitta nya ljudintryck. I dessa tider, när ljudrummet dränks i den kommersiella radions tyckmyckentrutade ordbajseri och pubertalflamsande tjafs, har man nästan gett upp om att få lyssna på riktig musik i radion. Men det finns ljus i mörkret. I programmet Text och musik med Eric Schüldt — som sänds på söndagsförmiddagarna i P2 mellan klockan 11 och 12 — kan man lyssna på seriös musik och en programledare som har något att säga och inte bara låter foderluckan glappa. Att få höra någon med intelligens och känsla tala om saker som vi alla går och bär på djupt inom oss — men nästan aldrig vågar prata om — är en lisa för själen. I en tid — många

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes Taking Trump on a dog walk

Lars Pålsson Syll writes The thing is …

Lars Pålsson Syll writes Skogskyrkogården — A Masterpiece of Landscape Architecture

Lars Pålsson Syll writes Sultans of Swing

Nils Frahm — Some

 

Som så ofta de senaste åren är det den eminente Eric Schüldt som får mig att hitta nya ljudintryck.

I dessa tider, när ljudrummet dränks i den kommersiella radions tyckmyckentrutade ordbajseri och pubertalflamsande tjafs, har man nästan gett upp om att få lyssna på riktig musik i radion.

Nils Frahm — SomeMen det finns ljus i mörkret.

I programmet Text och musik med Eric Schüldt — som sänds på söndagsförmiddagarna i P2 mellan klockan 11 och 12 — kan man lyssna på seriös musik och en programledare som har något att säga och inte bara låter foderluckan glappa. Att få höra någon med intelligens och känsla tala om saker som vi alla går och bär på djupt inom oss — men nästan aldrig vågar prata om — är en lisa för själen.

I en tid — många kallar den ‘modern’ — då alla förväntar sig omedelbar behovstillfredsställelse här och nu, njuter jag av att få gå och längta efter nästa söndags musikupplevelse och betraktelser över tillvarons mystik.

Tack Eric!

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *