Tuesday , April 16 2024
Home / Yanis Varoufakis: Thoughts for the Post-2008 World / Το πραγματικό δίλημμα με την δήθεν “αξιολόγηση” – στο δελτίο του ΑΝΤ1 14 Μαρτίου 2017

Το πραγματικό δίλημμα με την δήθεν “αξιολόγηση” – στο δελτίο του ΑΝΤ1 14 Μαρτίου 2017

Summary:
[embedded content] Το ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε σήμερα είναι αν το κλείσιμο της “αξιολόγησης” με τους όρους που απαιτούν οι δανειστές θα φέρει την σταθεροποίηση με στόχο την βιωσιμότητα της ελληνικής κοινωνίας εντός της ευρωζώνης. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση φαίνεται να συμφωνούν σε αυτό και πρεσβεύουν, ως αποτέλεσμα, ότι το κλείσιμο της “αξιολόγησης” αποτελεί εθνικό καθήκον. Χτες το βράδυ στον ΑΝΤ1 αντέτεινα ότι το κλείσιμο της “αξιολόγησης” θα αποτελέσει μέγα πλήγμα για την χώρα. Η άποψη ότι “καλύτερα μια κακή συμφωνία σήμερα παρά μια καλύτερη αύριο” πρόκειται περί μιας συνεχιζόμενης πλάνης με τεράστιο κόστος για την χώρα. Το κλείσιμο της αξιολόγησης μας προσφέρει μια κακή συμφωνία σήμερα (που μόνο στόχο έχει η τρόικα να αποπληρώσει την τρόικα τον Ιούλιο) που ετοιμάζει το έδαφος για πολύ χειρότερες εξελίξεις στο μέλλον από αυτές που θα είχαμε αν δεν έκλεινε η “αξιολόγηση” μέχρι τον Ιούλιο (και η τρόικα αποτύγχανε να πληρώσει τον… εαυτό της). Όπως έγραφα στην Εφημερίδα των Συντακτών πριν διο βδομάδες: Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές «κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει». Όμως η λαϊκή ρήση έχει βάση μόνο όταν πρόκειται για την χρονική ακολουθία οφελών, όχι απωλειών.

Topics:
Yanis Varoufakis considers the following as important: , ,

This could be interesting, too:

Yanis Varoufakis writes Συζητώντας με την Πάολα Ρεβενιώτη στην “Κατάσταση Πολιορκίας” του ΜέΡΑ-TV

Yanis Varoufakis writes Για το 5ο Μνημόνιο που έρχεται, την ΕΕ, τον Σόιμπλε, το ΜέΡΑ25 & τον πολιτικό πολιτισμό – ΕΡΑ1

Yanis Varoufakis writes Άρθρο Γ. Βαρουφάκη: Η Προοδευτική Διεθνής – Άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Yanis Varoufakis writes Τα νέα δάνεια από τον ESM “εγγυώνται” το 5ο Μνημόνιο – Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ΚΟΝΤΡΑ-NEWS

Yanis Varoufakis
An accidental economist Let me begin with a confession: I am a Professor of Economics who has never really trained as an economist. But let’s take things one at a time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *