Thursday , May 30 2024
Home / Lars P. Syll / Eric Schüldt — ett ljus i det musikaliska mörkret

Eric Schüldt — ett ljus i det musikaliska mörkret

Summary:
Eric Schüldt — ett ljus i det musikaliska mörkret I dessa tider — när ljudrummet dränks i den kommersiella radions tyckmyckentrutade ordbajseri och fullständigt intetsägande pubertalflamsande tjafs — har man nästan gett upp. Men det finns ljus i mörkret! I radions P2 går varje lördagmorgon ett vederkvickelsens och den seriösa musikens Lördagsmorgon i P2. Och nu är även söndagarna räddade! I programmet Text och musik med Eric Schüldt — som sänds på söndagsförmiddagarna i P2 mellan klockan 11 och 12 — kan man lyssna på seriös musik och en programledare som har något att säga och inte bara låter foderluckan glappa. Vilken lisa för själen.   I söndags spelades filmmusik av Zbigniew Preisner och vår egen Stefan Nilsson. Den senares musik till Ingmar Bergmans och Bille Augusts Den goda viljan är bland det vackraste och mest suggestiva i filmmusikväg som gjorts. [embedded content] Tack Eric för alla dessa fantastiska program.

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes The Woman with the Alabaster Box

Lars Pålsson Syll writes Max von Sydow — non plus ultra

Lars Pålsson Syll writes Helden

Lars Pålsson Syll writes You never can tell …

Eric Schüldt — ett ljus i det musikaliska mörkret

Eric Schüldt — ett ljus i det musikaliska mörkretI dessa tider — när ljudrummet dränks i den kommersiella radions tyckmyckentrutade ordbajseri och fullständigt intetsägande pubertalflamsande tjafs — har man nästan gett upp.

Men det finns ljus i mörkret! I radions P2 går varje lördagmorgon ett vederkvickelsens och den seriösa musikens Lördagsmorgon i P2.

Och nu är även söndagarna räddade!

Eric Schüldt — ett ljus i det musikaliska mörkretI programmet Text och musik med Eric Schüldt — som sänds på söndagsförmiddagarna i P2 mellan klockan 11 och 12 — kan man lyssna på seriös musik och en programledare som har något att säga och inte bara låter foderluckan glappa. Vilken lisa för själen.
 

I söndags spelades filmmusik av Zbigniew Preisner och vår egen Stefan Nilsson. Den senares musik till Ingmar Bergmans och Bille Augusts Den goda viljan är bland det vackraste och mest suggestiva i filmmusikväg som gjorts.

Tack Eric för alla dessa fantastiska program. Du är ett ljus i mörkret!

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *