Saturday , April 27 2024
Home / Lars P. Syll / Ljus i mörkret (personal)

Ljus i mörkret (personal)

Summary:
Ljus i mörkret (personal) I dessa tider — när ljudrummet dränks i den kommersiella radions  pubertalflams — har man nästan gett upp. Men det finns ljus i mörkret. I programmet Text och musik med Eric Schüldt — som sänds på söndagsförmiddagarna i P2 mellan klockan 11 och 12 — kan man lyssna på seriös musik och en programledare som verkligen har något att säga. I dag kunde man bland annat höra filmmusik av vår egen Stefan Nilsson, vars musik till Ingmar Bergmans och Bille Augusts Den goda viljan är bland det vackraste och mest suggestiva i filmmusikväg som gjorts. Eric pratade idag också om det rofyllda gulaktiga nordiska skymningsljuset som har en förmåga att försänka oss i en vag och obestämt transcendental känsla av existentiell mystik. När jag några timmar senare såg de sista skälvande solstrålarna kasta sitt förföriska ljus och lysa upp mitt hem tyckte jag mig ana vad han menade. Tack Eric för alla dessa fantastiska program.

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes I am I said

Lars Pålsson Syll writes The greatest of them all

Lars Pålsson Syll writes California dreaming (personal)

Lars Pålsson Syll writes Sadeness

Ljus i mörkret (personal)

Ljus i mörkret (personal)I dessa tider — när ljudrummet dränks i den kommersiella radions  pubertalflams — har man nästan gett upp.

Men det finns ljus i mörkret.

I programmet Text och musik med Eric Schüldt — som sänds på söndagsförmiddagarna i P2 mellan klockan 11 och 12 — kan man lyssna på seriös musik och en programledare som verkligen har något att säga.

I dag kunde man bland annat höra filmmusik av vår egen Stefan Nilsson, vars musik till Ingmar Bergmans och Bille Augusts Den goda viljan är bland det vackraste och mest suggestiva i filmmusikväg som gjorts.

Ljus i mörkret (personal)Eric pratade idag också om det rofyllda gulaktiga nordiska skymningsljuset som har en förmåga att försänka oss i en vag och obestämt transcendental känsla av existentiell mystik. När jag några timmar senare såg de sista skälvande solstrålarna kasta sitt förföriska ljus och lysa upp mitt hem tyckte jag mig ana vad han menade.

Tack Eric för alla dessa fantastiska program. Du är ett ljus i mörkret!

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *