Tuesday , April 30 2024
Home / Lars P. Syll / Bengt Nilsson In Memoriam (personal)

Bengt Nilsson In Memoriam (personal)

Summary:
Bengt Nilsson In Memoriam (personal) Idag har varit en av de tyngsta dagarna i mitt liv. Min vän Bengt Nilsson begravdes idag på Norra Kyrkogården i Lund. Inga ord kan riktigt beskriva vad man känner när ens bästa vän sedan mer än trettio år helt plötsligt inte längre finns där. Man minns skratten, glädjen, omtanken, den mäktiga intelligensen, den drastiska humorn, och det starka sociala patoset. Livet går vidare — men kommer alltid att vara lite gråare, lite tristare, utan dig min vän. OM MIG Jag heter Bengt Nilsson och är född 1956. Bloggens rubrik är helt enkelt initialerna till mina förnamn följda av nilsson, anledningen är att mitt ganska vanliga 5o-talsnamn redan var upptaget. Jag är medveten om att rubriken går att ändra, men insåg raskt

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes Take it on the run

Lars Pålsson Syll writes I am I said

Lars Pålsson Syll writes The greatest of them all

Lars Pålsson Syll writes California dreaming (personal)

Bengt Nilsson In Memoriam (personal)

Idag har varit en av de tyngsta dagarna i mitt liv.

Min vän Bengt Nilsson begravdes idag på Norra Kyrkogården i Lund.

Inga ord kan riktigt beskriva vad man känner när ens bästa vän sedan mer än trettio år helt plötsligt inte längre finns där. Man minns skratten, glädjen, omtanken, den mäktiga intelligensen, den drastiska humorn, och det starka sociala patoset.

Livet går vidare — men kommer alltid att vara lite gråare, lite tristare, utan dig min vän.

OM MIG

Bengt Nilsson In Memoriam (personal)Jag heter Bengt Nilsson och är född 1956. Bloggens rubrik är helt enkelt initialerna till mina förnamn följda av nilsson, anledningen är att mitt ganska vanliga 5o-talsnamn redan var upptaget. Jag är medveten om att rubriken går att ändra, men insåg raskt dubbeltydigheten, vilken passar ganska väl med mitt liv i ungdomen.

Jag kommer från Kävlinge, en mindre ort i Skåne strax norr om Lund. Sedan 20-års-åldern är jag bosatt i Lund och har således inte gjort en särskilt stor geografisk omflyttning. Den mentala flytten är desto mer omfattande, eftersom det är svårt att tänka sig större motpoler i detta avseende.

Skoltiden i Kävlinge började i Harrie kommun och skolan i St. Harrie. När jag började sjuan och det socialdemokratiska välfärdsbyggets nya högstadium gjorde entré även i Kävlinge, blev det den nybyggda Korsbackaskolan. (Harrie inkorporerades i Kävlinge med sextiotalets kommunreform)

Gymnasiet tillbringades i Lund, Katedralskolans naturvetenskapliga linje.

Därefter använde jag universitetet som kunskapskälla, jag läste mängder av enstaka kurser utan någon ambition att göra karriär i den för mig motbjudande kapitalistiska “verkligheten”. När jag närmade mig de fyrtio skaffade jag mig en gymnasielärarutbildning, men sökte efter examen aldrig något arbete som lärare. Jag hade helt enkelt redan under det s.k. praktiskt-pedagogiska året fått nog av den degenererade gymnasieskolan och fick genom tur ett vanligt jobb.

Nedanstående är tester.

Testar ordnad lista
Testar rad två av ordnad lista
Testar om man kan skriva att Allianzregeringen är kass
Konstaterar att det gick alldeles utmärkt

Tro aldrig på en borgare
Tro aldrig på religioner
Tro aldrig på att numrerade listor följs av läsaren

Advertisements
Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *