Wednesday , April 24 2024
Home / Lars P. Syll / Hur stoppar vi Sverigedemokraterna?

Hur stoppar vi Sverigedemokraterna?

Summary:
I det svenska riksdagsvalet kunde vi ännu en gång se hur ett högerpopulistiskt parti lyckats lockat över väljare från vänstern. Enligt SVT:s vallokalsundersökning röstar nu var fjärde LO-medlem på Sverigedemokraterna. Det är mer än en fördubbling sedan förra valet. Ska den svenska vänstern få ett stopp på denna utveckling måste man på allvar börja ta LO-medlemmars frågor, funderingar och oro på allvar. Vi har sett liknande tendenser i Tyskland, och där verkar en del av vänstern ha insett att politik inte bör bedrivas på strutsmaner: [embedded content] Var fjärde LO-medlem är inte rasist och utlänningsfientlig. Men många av dem är trötta och besvikna på att de partier man brukat rösta på inte på riktigt allvar velat tackla den enda fråga som högerpopulisterna uteslutande

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes ‘These brothers and sisters of mine’

Lars Pålsson Syll writes What we do in life echoes in eternity

Lars Pålsson Syll writes The man who never wavered — Alan Bates

Lars Pålsson Syll writes Wie Identitätspolitik die Demokratie gefährdet 

I det svenska riksdagsvalet kunde vi ännu en gång se hur ett högerpopulistiskt parti lyckats lockat över väljare från vänstern.

Enligt SVT:s vallokalsundersökning röstar nu var fjärde LO-medlem på Sverigedemokraterna. Det är mer än en fördubbling sedan förra valet.

Ska den svenska vänstern få ett stopp på denna utveckling måste man på allvar börja ta LO-medlemmars frågor, funderingar och oro på allvar. Vi har sett liknande tendenser i Tyskland, och där verkar en del av vänstern ha insett att politik inte bör bedrivas på strutsmaner:


Var fjärde LO-medlem är inte rasist och utlänningsfientlig. Men många av dem är trötta och besvikna på att de partier man brukat rösta på inte på riktigt allvar velat tackla den enda fråga som högerpopulisterna uteslutande har vunnit sina valframgångar på — integrationspolitiken. Ska högerpopulisterna stoppas är det hög tid att börja fundera på hur en hållbar vänsterpolitik — som även LO-medlemmar kan rösta på — ska se ut.

Advertisements
Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *