Sunday , March 18 2018
Home / Lars P. Syll / Kan Chile så kan Sverige!

Kan Chile så kan Sverige!

Summary:
Kan Chile så kan Sverige! På SvD Debatt argumenter idag Gunilla Andersson och yourst truly för att beslutet att släppa in vinstdrivande företag i välfärdssektorn har varit ett dyrköpt misstag. I Chile satte man på skolområdet stopp för detta för ett par år sedan. Sverige är nu det enda land i världen som accepterar vinstintresse i skattefinansierade skolor. Men — kan Chile rätta till misstag så borde vi också kunna! Grundfrågan är inte om skattefinansierade privata företag ska få göra vinstuttag eller om det krävs hårdare tag i form av kontroll och inspektion. Grundfrågan är om det är marknadens och privatiseringarnas logik som ska styra våra välfärdsinrättningar eller om det ska ske via demokratins och politikens logik. Grundfrågan handlar om den

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes Adornokritik von Links

Lars Pålsson Syll writes Trump’s new torturer-in-chief

Lars Pålsson Syll writes Jordan Peterson on responsibility and political correctness

Lars Pålsson Syll writes ‘Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens’

Kan Chile så kan Sverige!

Kan Chile så kan Sverige!SvD Debatt argumenter idag Gunilla Andersson och yourst truly för att beslutet att släppa in vinstdrivande företag i välfärdssektorn har varit ett dyrköpt misstag. I Chile satte man på skolområdet stopp för detta för ett par år sedan. Sverige är nu det enda land i världen som accepterar vinstintresse i skattefinansierade skolor. Men — kan Chile rätta till misstag så borde vi också kunna!

Grundfrågan är inte om skattefinansierade privata företag ska få göra vinstuttag eller om det krävs hårdare tag i form av kontroll och inspektion. Grundfrågan är om det är marknadens och privatiseringarnas logik som ska styra våra välfärdsinrättningar eller om det ska ske via demokratins och politikens logik. Grundfrågan handlar om den gemensamma välfärdssektorn ska styras av demokrati och politik eller av marknaden.

Advertisements
Lars Pålsson Syll
Lars Jörgen Pålsson Syll (born November 5, 1957) is a Swedish economist who is a Professor of Social Studies and Associate professor of Economic History at Malmö University College. Pålsson Syll has been a prominent contributor to the economic debate in Sweden over the global financial crisis that began in 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *