Friday , April 19 2024
Home / Lars P. Syll / Det var en gång en familj

Det var en gång en familj

Summary:
Det var en gång en familj Frihet är något som många av oss lärt oss ta för givet. Därför är det desto viktigare att radions P1 Dokumentär visar hur fel vi har. Hedersförtryck tvingar dagligen döttrar och söner att avstå från sin oförytterliga rätt att själva bestämma över sina liv. Frihet är något vi måste återerövra dag efter dag, år efter år. Är det värt att ta den kampen? Ja. Alltid. Mot dem som i vårt samhälle vill tvinga andra att leva efter deras egna religiösa eller ‘kulturella’ trosföreställningar och tabun ska samhället vara intolerant. Mot dem som vill tvinga samhället att anpassa lagar och regler till den egna religionens eller ‘kulturens’ tolkningar ska samhället vara intolerant. Mot dem som i handling är intoleranta ska vi inte vara

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes ‘These brothers and sisters of mine’

Lars Pålsson Syll writes What we do in life echoes in eternity

Lars Pålsson Syll writes The man who never wavered — Alan Bates

Lars Pålsson Syll writes Wie Identitätspolitik die Demokratie gefährdet 

Det var en gång en familj

Det var en gång en familjFrihet är något som många av oss lärt oss ta för givet. Därför är det desto viktigare att radions P1 Dokumentär visar hur fel vi har.

Hedersförtryck tvingar dagligen döttrar och söner att avstå från sin oförytterliga rätt att själva bestämma över sina liv.

Frihet är något vi måste återerövra dag efter dag, år efter år.

Är det värt att ta den kampen?

Ja.

Alltid.

Mot dem som i vårt samhälle vill tvinga andra att leva efter deras egna religiösa eller ‘kulturella’ trosföreställningar och tabun ska samhället vara intolerant. Mot dem som vill tvinga samhället att anpassa lagar och regler till den egna religionens eller ‘kulturens’ tolkningar ska samhället vara intolerant. Mot dem som i handling är intoleranta ska vi inte vara toleranta.

I ett modernt demokratiskt samhälle måste ‘Rule of Law’ gälla.

Alltid.

Och alla.

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *