Monday , May 6 2024
Home / Lars P. Syll / Sociologi i kris

Sociologi i kris

Summary:
Men ungefär här någon gång började jag tröttna. Åren gick, mina idéer började tryta, och framförallt var det inte så många som kom till mig och försökte dra med mig i något … Jag hade varit sakkunnig för en hel generation av professorer i socialt arbete, och mina första doktorander började bli professors-kompetenta. De behövde inte mig, men jag behövde något intressant att få arbeta med. Att bestämma i forskningsrådet och andra styrelser var intressant, men skulle ta slut. Lyckligtvis anmälde sig en och annan rolig student och doktorand som inte alls vandrat ut från min egen vinge. Vägen tillbaka till allmän sociologi kändes – avstängd. Jag började med universitetspolitik istället, blev dekan och lade mig i hur universitetet leddes, och när jag var 67 var jag utanför alla

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes Susan Neiman on why left is not woke

Lars Pålsson Syll writes ‘These brothers and sisters of mine’

Lars Pålsson Syll writes What we do in life echoes in eternity

Lars Pålsson Syll writes The man who never wavered — Alan Bates

Sociologi i krisMen ungefär här någon gång började jag tröttna. Åren gick, mina idéer började tryta, och framförallt var det inte så många som kom till mig och försökte dra med mig i något … Jag hade varit sakkunnig för en hel generation av professorer i socialt arbete, och mina första doktorander började bli professors-kompetenta. De behövde inte mig, men jag behövde något intressant att få arbeta med. Att bestämma i forskningsrådet och andra styrelser var intressant, men skulle ta slut. Lyckligtvis anmälde sig en och annan rolig student och doktorand som inte alls vandrat ut från min egen vinge. Vägen tillbaka till allmän sociologi kändes – avstängd.

Jag började med universitetspolitik istället, blev dekan och lade mig i hur universitetet leddes, och när jag var 67 var jag utanför alla forskargrupper och forskningsprogram, annat än som åskådare och kommentator … Men jag slapp skriva egna ansökningar, och jag befriades från den fasansfulla väntan på besked från tidskriftsredaktioner och artikelreviewers.

Sune Sunesson

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *