Saturday , April 27 2024
Home / Lars P. Syll / Vänsterpartiets svek mot invandrarkvinnorna

Vänsterpartiets svek mot invandrarkvinnorna

Summary:
Amine Kakabaveh är kurd med rötter i Iran … I somras uteslöts hon ur Vänsterpartiet efter flera års konflikt med partiledningen. Som riksdagsledamot drev hon stenhårt frågor om hedersförtryck – något som man i vänstern länge inte vågade tala högt om. – De sa hela tiden till mig att jag underblåser rasism när jag pratar om att flickor blir slagna och bortgifta. Men det är ju de som tiger som underblåser rasism. Tack vara att de varit så fega har SD vuxit … Rädslan för sanningen – att många invandrarkvinnor lever under ett religiöst och kulturellt patriarkalt förtryck – är fortfarande utbredd i partiet. – Jonas svek invandrarkvinnor. Han var feg. I föreningen “Varken Hora eller Kuvad” är Amine Kakabaveh frontfigur. Enligt föreningen har hedersförtrycket ökat sedan mordet på

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes ‘These brothers and sisters of mine’

Lars Pålsson Syll writes What we do in life echoes in eternity

Lars Pålsson Syll writes The man who never wavered — Alan Bates

Lars Pålsson Syll writes Wie Identitätspolitik die Demokratie gefährdet 

Amine Kakabaveh är kurd med rötter i Iran … I somras uteslöts hon ur Vänsterpartiet efter flera års konflikt med partiledningen. Som riksdagsledamot drev hon stenhårt frågor om hedersförtryck – något som man i vänstern länge inte vågade tala högt om.
– De sa hela tiden till mig att jag underblåser rasism när jag pratar om att flickor blir slagna och bortgifta. Men det är ju de som tiger som underblåser rasism. Tack vara att de varit så fega har SD vuxit …

Vänsterpartiets svek mot invandrarkvinnornaRädslan för sanningen – att många invandrarkvinnor lever under ett religiöst och kulturellt patriarkalt förtryck – är fortfarande utbredd i partiet.
– Jonas svek invandrarkvinnor. Han var feg.

I föreningen “Varken Hora eller Kuvad” är Amine Kakabaveh frontfigur. Enligt föreningen har hedersförtrycket ökat sedan mordet på Fadime. Tusentals kvinnor och flickor lever med moralpoliser, både inom och utom familjen, som ska bestämma om hur de ska klä sig och uppföra sig.
– Problemet är att det svenska samhället vill att vi behåller vår egen kultur. Sverige är det enda land i hela Europa där man betalar hundratals miljoner till olika etniska och religiösa föreningar utan att ens ställa krav.
–Samhället ska inte bidra till att upprätthålla fundamentalism, hedersförtryck och patriarkala strukturer med skattepengar.

Olle Lönnaeus/Sydsvenskan

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *