Saturday , April 20 2024
Home / Lars P. Syll / Ett ljus i radiomörkret

Ett ljus i radiomörkret

Summary:
Ett ljus i radiomörkret I dessa tider — när ljudrummet dränks i den kommersiella radions pubertalflams — har man nästan gett upp. Men det finns ljus i mörkret. I programmet Text och musik med Eric Schüldt — som sänds på söndagsförmiddagarna i P2 mellan klockan 11 och 12 — kan man lyssna på seriös musik och en programledare som verkligen har något att säga och inte bara låter foderluckan glappa. Att få höra någon med intelligens och känsla tala om saker som vi alla går och bär på djupt inne i våra själar — men nästan aldrig vågar prata om — är en lisa för själen. Jag har i flera år nu lyssnat på Erics program varje söndag. En helg utan hans tänkvärda och ofta lite melankoliska funderingar och vemodiga musik har blivit otänkbart. I dag kunde man bland

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes The greatest of them all

Lars Pålsson Syll writes California dreaming (personal)

Lars Pålsson Syll writes Sadeness

Lars Pålsson Syll writes So’n Klugscheißer

Ett ljus i radiomörkret

Ett ljus i radiomörkretI dessa tider — när ljudrummet dränks i den kommersiella radions pubertalflams — har man nästan gett upp.

Men det finns ljus i mörkret.

I programmet Text och musik med Eric Schüldt — som sänds på söndagsförmiddagarna i P2 mellan klockan 11 och 12 — kan man lyssna på seriös musik och en programledare som verkligen har något att säga och inte bara låter foderluckan glappa. Att få höra någon med intelligens och känsla tala om saker som vi alla går och bär på djupt inne i våra själar — men nästan aldrig vågar prata om — är en lisa för själen.

Jag har i flera år nu lyssnat på Erics program varje söndag. En helg utan hans tänkvärda och ofta lite melankoliska funderingar och vemodiga musik har blivit otänkbart.

I dag kunde man bland annat höra filmmusik av vår egen Stefan Nilsson, vars musik till Ingmar Bergmans och Bille Augusts Den goda viljan är bland det vackraste och mest suggestiva i filmmusikväg som gjorts.

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *