Thursday , October 21 2021
Home / Lars P. Syll / Till minnet av en vän (personal)

Till minnet av en vän (personal)

Summary:
Till minnet av en vän (personal) År 2018 var — precis som de flesta år — ett år med både glädje och sorg. För mig kommer året ändå alltid att främst förknipppas med att det var året då Bengt Nilsson, min bäste vän sedan mer än trettio år, gick ur tiden. Under många år åkte vi på sommaren i väg ut i Europa. Första gången var 1988. Då gick färden med vår gamla rostiga Merca till Berlin och Prag. Sista gången var sommaren 2018. Då gick färden till Flensburg, Rømø, och Ribe. Inga ord kan riktigt beskriva vad man känner när en människa man älskat inte längre finns där. Man minns skratten, glädjen, omtanken, den mäktiga intelligensen, den drastiska humorn, och det starka sociala patoset. I dag är det tre år sedan du gick bort, min vän. Livet går vidare — men

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes Poem of the atoms

Lars Pålsson Syll writes I got you babe (personal)

Lars Pålsson Syll writes Lars Vilks (1946-2021) In Memoriam

Lars Pålsson Syll writes Hilfe, mein Kind ist FDP-Wähler!

Till minnet av en vän (personal)

Till minnet av en vän (personal)År 2018 var — precis som de flesta år — ett år med både glädje och sorg.

För mig kommer året ändå alltid att främst förknipppas med att det var året då Bengt Nilsson, min bäste vän sedan mer än trettio år, gick ur tiden.

Under många år åkte vi på sommaren i väg ut i Europa. Första gången var 1988. Då gick färden med vår gamla rostiga Merca till Berlin och Prag. Sista gången var sommaren 2018. Då gick färden till Flensburg, Rømø, och Ribe.

Inga ord kan riktigt beskriva vad man känner när en människa man älskat inte längre finns där. Man minns skratten, glädjen, omtanken, den mäktiga intelligensen, den drastiska humorn, och det starka sociala patoset.

I dag är det tre år sedan du gick bort, min vän. Livet går vidare — men det kommer alltid att vara lite gråare, lite tristare, utan dig.

Det gör fortfarande ont.

Men även om det ofta känns — som du brukade säga — ‘förtvivlat’, hjälper mig minnet av vår vänskap finna modet att leva vidare.

Med värme och kärlek tillägnad Ingrid, Anton och Iskra.

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *