Friday , April 19 2024
Home / Lars P. Syll / Stefan Löfven borde veta hut

Stefan Löfven borde veta hut

Summary:
Stefan Löfven borde veta hut På gårdagens presskonferens — då vår statsminister meddelade sin avgång — upprepade Stefan Löfven flera gånger att det var Vänsterpartiets fel att han tvingats till detta, trots att Socialdemokraterna enligt Löfven gått Vänsterpartiet till mötes (oh ja och på julafton kommer tomten) när det gällde konflikten kring marknadshyror. Och detta ankors plask och grodors plums tror Löfven att han kan lura i oss. Man tar sig för pannan! Hur korkade tror mannen att folk är? Den parlamentariska demokrati vi haft i det här landet i mer än ett sekel bygger på att en regering måste tolereras av en majoritet av riksdagen. Detta har Löfven fullständigt struntat i och som vanligt bara tagit för givet att Vänsterpartiet ska vika ner sig. När

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes ‘These brothers and sisters of mine’

Lars Pålsson Syll writes What we do in life echoes in eternity

Lars Pålsson Syll writes The man who never wavered — Alan Bates

Lars Pålsson Syll writes Wie Identitätspolitik die Demokratie gefährdet 

Stefan Löfven borde veta hut

Stefan Löfven borde veta hutPå gårdagens presskonferens — då vår statsminister meddelade sin avgång — upprepade Stefan Löfven flera gånger att det var Vänsterpartiets fel att han tvingats till detta, trots att Socialdemokraterna enligt Löfven gått Vänsterpartiet till mötes (oh ja och på julafton kommer tomten) när det gällde konflikten kring marknadshyror.

Och detta ankors plask och grodors plums tror Löfven att han kan lura i oss.

Man tar sig för pannan! Hur korkade tror mannen att folk är?

Den parlamentariska demokrati vi haft i det här landet i mer än ett sekel bygger på att en regering måste tolereras av en majoritet av riksdagen. Detta har Löfven fullständigt struntat i och som vanligt bara tagit för givet att Vänsterpartiet ska vika ner sig. När nu Vänsterpartiet med rätta vägrar bryta mot ett sen årtionden klart och tydligt deklarerat avståndstagande till marknadshyror, väljer Löfven att skylla den uppkomna situationen på Vänsterpartiet.

Jag säger som Fabian Månsson: Vet hut! Vet sjufalt hut!

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *