Thursday , March 28 2024
Home / Lars P. Syll / Tunströms mästerverk

Tunströms mästerverk

Summary:
[embedded content] Filmer kan beröra oss på många olika sätt. Många är mest inget annat än rent tidsfördriv och eskapism. Men det finns också några — få — filmer som verkligen betyder något. De riktigt stora filmerna. De som på allvar tränger in under huden och skakar om oss i vårt innersta. Kjell-Åke Anderssons filmatisering av Göran Tunströms mästerverk Juloratoriet — med gudabenådad musik av Stefan Nilsson — är en sådan film. En av de sorgligaste och nästintill outhärdligt smärtsamt berörande filmer jag vet. Men kanske också den allra vackraste. Den om kärlekens oändliga styrka och kraft.

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes Circular permutations (personal)

Lars Pålsson Syll writes Sten Broman läxar upp språkmarodörer

Lars Pålsson Syll writes Concert for George (personal)

Lars Pålsson Syll writes Yours truly — ett porträtt


Filmer kan beröra oss på många olika sätt. Många är mest inget annat än rent tidsfördriv och eskapism. Men det finns också några — få — filmer som verkligen betyder något. De riktigt stora filmerna. De som på allvar tränger in under huden och skakar om oss i vårt innersta.

Kjell-Åke Anderssons filmatisering av Göran Tunströms mästerverk Juloratoriet — med gudabenådad musik av Stefan Nilsson — är en sådan film. En av de sorgligaste och nästintill outhärdligt smärtsamt berörande filmer jag vet. Men kanske också den allra vackraste. Den om kärlekens oändliga styrka och kraft.

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *