Tuesday , April 23 2024
Home / Lars P. Syll / Fred till varje tänkbart pris? Nej!

Fred till varje tänkbart pris? Nej!

Summary:
Fred till varje tänkbart pris? Nej! Ukrainas president Zelenskyj har nu under veckor talat om för omvärlden att fly från Ukraina inte är ett alternativ och att det är nödvändigt att landet får militär hjälp för att kunna försvara sig mot den ryska aggressionen. Frihet och demokrati är något vi alla ytterst borde vara beredda att offra våra liv för.  Trots detta verkar en del debattörer ha inställningen att fred till vilket pris som helst är det viktigaste att uppnå och att vi inte ska riskera att Putindiktaturen utvidgar sitt krig till flera länder. Putin och hans lakejer kan hota med precis vad de vill — vilket de också gör — men den typen av defaitism är oacceptabel när själva grunden för våra demokratiska samhällen står på spel. [embedded content]

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes ‘These brothers and sisters of mine’

Lars Pålsson Syll writes What we do in life echoes in eternity

Lars Pålsson Syll writes The man who never wavered — Alan Bates

Lars Pålsson Syll writes Wie Identitätspolitik die Demokratie gefährdet 

Fred till varje tänkbart pris? Nej!

Ukrainas president Zelenskyj har nu under veckor talat om för omvärlden att fly från Ukraina inte är ett alternativ och att det är nödvändigt att landet får militär hjälp för att kunna försvara sig mot den ryska aggressionen.

Frihet och demokrati är något vi alla ytterst borde vara beredda att offra våra liv för.  Trots detta verkar en del debattörer ha inställningen att fred till vilket pris som helst är det viktigaste att uppnå och att vi inte ska riskera att Putindiktaturen utvidgar sitt krig till flera länder. Putin och hans lakejer kan hota med precis vad de vill — vilket de också gör — men den typen av defaitism är oacceptabel när själva grunden för våra demokratiska samhällen står på spel.

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *