Thursday , August 11 2022
Home / Lars P. Syll / Fred till varje tänkbart pris? Nej!

Fred till varje tänkbart pris? Nej!

Summary:
Fred till varje tänkbart pris? Nej! Ukrainas president Zelenskyj har nu under veckor talat om för omvärlden att fly från Ukraina inte är ett alternativ och att det är nödvändigt att landet får militär hjälp för att kunna försvara sig mot den ryska aggressionen. Frihet och demokrati är något vi alla ytterst borde vara beredda att offra våra liv för.  Trots detta verkar en del debattörer ha inställningen att fred till vilket pris som helst är det viktigaste att uppnå och att vi inte ska riskera att Putindiktaturen utvidgar sitt krig till flera länder. Putin och hans lakejer kan hota med precis vad de vill — vilket de också gör — men den typen av defaitism är oacceptabel när själva grunden för våra demokratiska samhällen står på spel. [embedded content]

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes To Ukraine with love

Lars Pålsson Syll writes Werden wir immer dümmer?

Lars Pålsson Syll writes Postmodernism explained

Lars Pålsson Syll writes Uber — the ugly truth

Fred till varje tänkbart pris? Nej!

Ukrainas president Zelenskyj har nu under veckor talat om för omvärlden att fly från Ukraina inte är ett alternativ och att det är nödvändigt att landet får militär hjälp för att kunna försvara sig mot den ryska aggressionen.

Frihet och demokrati är något vi alla ytterst borde vara beredda att offra våra liv för.  Trots detta verkar en del debattörer ha inställningen att fred till vilket pris som helst är det viktigaste att uppnå och att vi inte ska riskera att Putindiktaturen utvidgar sitt krig till flera länder. Putin och hans lakejer kan hota med precis vad de vill — vilket de också gör — men den typen av defaitism är oacceptabel när själva grunden för våra demokratiska samhällen står på spel.

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *