Monday , May 6 2024
Home / Lars P. Syll / Göran Greider — veckans dumstrut

Göran Greider — veckans dumstrut

Summary:
Göran Greider — veckans dumstrut Bör Sverige ställa upp med JAS-plan i Ukraina? … Det är ett genuint moraliskt dilemma. Ukrainas kamp mot aggressorn är rättfärdigt från början till slut. Och bara Ukraina ska avgöra när något som liknar fredsförhandlingar ens är tänkbara. Så är det. Men risken med ett kraftigt förstärkt ukrainskt flygvapen är att kriget trappas upp och att det varar ännu längre, med ännu fler döda. Jag menar att Sverige inte bör skicka JAS-plan till Ukraina. Men den totala frånvaron av ens minsta försök från något håll till diplomatiska förhandlingar är illavarslande. Göran Greider Greider är en person som jag i vanliga fall hyser stor aktning för. Men här har han uppenbarligen otur när han försöker tänka och gör en riktig Sahra

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes Susan Neiman on why left is not woke

Lars Pålsson Syll writes ‘These brothers and sisters of mine’

Lars Pålsson Syll writes What we do in life echoes in eternity

Lars Pålsson Syll writes The man who never wavered — Alan Bates

Göran Greider — veckans dumstrut

Göran Greider — veckans dumstrutBör Sverige ställa upp med JAS-plan i Ukraina? … Det är ett genuint moraliskt dilemma. Ukrainas kamp mot aggressorn är rättfärdigt från början till slut. Och bara Ukraina ska avgöra när något som liknar fredsförhandlingar ens är tänkbara. Så är det. Men risken med ett kraftigt förstärkt ukrainskt flygvapen är att kriget trappas upp och att det varar ännu längre, med ännu fler döda.

Jag menar att Sverige inte bör skicka JAS-plan till Ukraina. Men den totala frånvaron av ens minsta försök från något håll till diplomatiska förhandlingar är illavarslande.

Göran Greider

Greider är en person som jag i vanliga fall hyser stor aktning för. Men här har han uppenbarligen otur när han försöker tänka och gör en riktig Sahra Wagenknechtare. Diplomatiska förhandlingar med en regim som utan att blinka mördar folk till höger och vänster och sen bara säger att så är inte fallet? Naivt. Skulle Greider gett det vietnamesiska folket i sin kamp mot USA-imperialismen samma råd? Tror inte det nej.

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *