Saturday , April 1 2023
Home / Lars P. Syll / Sjörapportsfilosofi

Sjörapportsfilosofi

Summary:
I dessa tider — när ljudrummet dränks i den kommersiella radions pubertalflams — har man nästan gett upp. Men det finns ljus i mörkret. I programmet Text och musik med Eric Schüldt — som sänds på söndagsförmiddagarna i P2 mellan klockan 11 och 12 — kan man lyssna på seriös musik och en programledare som verkligen har något att säga och inte bara låter foderluckan glappa. Att få höra någon med intelligens och känsla tala om saker som vi alla går och bär på djupt inne i våra själar — men nästan aldrig vågar prata om — är en lisa för själen. Jag har i flera år nu lyssnat på Erics program varje söndag. En helg utan hans tänkvärda och ofta lite melankoliska funderingar och vemodiga musik har blivit otänkbart. Idag gladde han många av oss som älskar radions sjörapporter med att

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes The road to hell

Lars Pålsson Syll writes We Are

Lars Pålsson Syll writes Skicka Zlatanstatyn till Qatar!

Lars Pålsson Syll writes Proud father (personal)

SjörapportsfilosofiI dessa tider — när ljudrummet dränks i den kommersiella radions pubertalflams — har man nästan gett upp.

Men det finns ljus i mörkret.

I programmet Text och musik med Eric Schüldt — som sänds på söndagsförmiddagarna i P2 mellan klockan 11 och 12 — kan man lyssna på seriös musik och en programledare som verkligen har något att säga och inte bara låter foderluckan glappa. Att få höra någon med intelligens och känsla tala om saker som vi alla går och bär på djupt inne i våra själar — men nästan aldrig vågar prata om — är en lisa för själen.

Jag har i flera år nu lyssnat på Erics program varje söndag. En helg utan hans tänkvärda och ofta lite melankoliska funderingar och vemodiga musik har blivit otänkbart.

SjörapportsfilosofiIdag gladde han många av oss som älskar radions sjörapporter med att på sitt vanliga älskvärda och smått filosofiska sätt hylla denna radions eviga följeslagare.

För den som vill somna in skönt till ljudet av vacker musik och sjörapporter är det här ett måste.

Som så ofta de senaste åren är det den eminente Eric Schüldt som får mig att hitta nya ljudintryck. I en tid — många kallar den ‘modern’ — då alla förväntar sig omedelbar behovstillfredsställelse här och nu, njuter jag av att få gå och längta efter nästa söndags musikupplevelse och betraktelser över tillvarons  — och sjörapportens  — mystik.

Tack Eric!

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *