Monday , May 27 2024
Home / Lars P. Syll / Årets dumstrut i Malmös politik

Årets dumstrut i Malmös politik

Summary:
Årets dumstrut i Malmös politik MALMÖ. Klagomålen på den kommunala förskolan har mer än fördubblats de senaste två åren, men det oroar inte Rose-Marie Carlsson (S), ordförande i förskolenämnden. – En ökning av klagomålen behöver inte betyda att det blivit sämre. Tvärtom, säger hon. Omorganisationen 2013, då förskolan fick egen nämnd och förvaltning, innebar även ett nytt sätt att arbeta med klagomålshantering. –Det är enklare nu för vårdnadshavare att lämna in klagomål, bland annat kan det göras direkt på Malmö stads hemsida, säger Rose-Marie Carlsson … Rose-Marie Carlsson menar att ökningen av antalet klagomål egentligen är något positivt – det bevisar att klagomålshanteringen fungerar bättre än innan omorganisationen 2013. –Man måste komma ihåg att vi gått från tio stadsdelar med tio olika sätt att hantera dessa frågor till ett enda sätt att arbeta. Klagomålshanteringen är en del av vårt kvalitetsarbete, och vi arbetar mer systematiskt nu och följer upp klagomål på ett helt annat sätt än tidigare. Vi har bättre kontroll och tillsyn nu. Jag är mer bekymrad över de enheter där det inte anmälts några klagomål, där kan man misstänka bristande rutiner, säger hon. Markus Celander Och detta grodors plums och ankors plask ska man behöva läsa år 2016. Herre du milde! Man tager sig för pannan.

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes Nu är det dags ta farväl av reformpedagogiken

Lars Pålsson Syll writes The Swedish for-profit ‘free’ school disaster

Lars Pålsson Syll writes Friskolorna och betygsinflationen

Lars Pålsson Syll writes Kvantitet framför kvalitet i den högre utbildningen

Årets dumstrut i Malmös politik

MALMÖ. Klagomålen på den kommunala förskolan har mer än fördubblats de senaste två åren, men det oroar inte Rose-Marie Carlsson (S), ordförande i förskolenämnden.

– En ökning av klagomålen behöver inte betyda att det blivit sämre. Tvärtom, säger hon. Omorganisationen 2013, då förskolan fick egen nämnd och förvaltning, innebar även ett nytt sätt att arbeta med klagomålshantering.

–Det är enklare nu för vårdnadshavare att lämna in klagomål, bland annat kan det göras direkt på Malmö stads hemsida, säger Rose-Marie Carlsson …

Årets dumstrut i Malmös politikRose-Marie Carlsson menar att ökningen av antalet klagomål egentligen är något positivt – det bevisar att klagomålshanteringen fungerar bättre än innan omorganisationen 2013.

–Man måste komma ihåg att vi gått från tio stadsdelar med tio olika sätt att hantera dessa frågor till ett enda sätt att arbeta. Klagomålshanteringen är en del av vårt kvalitetsarbete, och vi arbetar mer systematiskt nu och följer upp klagomål på ett helt annat sätt än tidigare. Vi har bättre kontroll och tillsyn nu. Jag är mer bekymrad över de enheter där det inte anmälts några klagomål, där kan man misstänka bristande rutiner, säger hon.

Markus Celander

Årets dumstrut i Malmös politikOch detta grodors plums och ankors plask ska man behöva läsa år 2016. Herre du milde! Man tager sig för pannan. Fru Carlsson verkar vara både blind och döv för den diskussion som förts i landet de senaste åren om brister i förskolan. Sällan eller aldrig har jag hört ett så urbota löjligt försök att prata bort berättigad kritik. Ett lågvattenmärke utan dess like!

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *