Friday , June 5 2020
Home / Lars P. Syll / Trots det lever jag utan förtvivlan

Trots det lever jag utan förtvivlan

Summary:
Trots det lever jag utan förtvivlan Om den värld jag tillhör har jag inte något hopp. Undergången är inbyggd i systemet, ty vart varningsrop blir strax förlöjligat och därmed oskadliggjort. Trots det lever jag utan förtvivlan. Det tillhör den enskildes villkor att leva vid katastrofens rand. Vägen fram till döden ter sig lika lång, var man än befinner sig i livet. Så är det också med mänsklighetens tillvaro. Jag uppfattar den vemodsfyllda blick varmed unga människor ser på mig. Jag känner igen den. De vet inte att jag betraktar dem på samma sätt och mäter deras återstående liv i samma förgängelsekänslas tecken. Alla hör vi samman. Olof Lagercrantz

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes Pandemic depression antidote (XVII)

Lars Pålsson Syll writes De evige tre

Lars Pålsson Syll writes Mästerverket (personal)

Lars Pålsson Syll writes Roma capoccia

Trots det lever jag utan förtvivlan

Trots det lever jag utan förtvivlanOm den värld jag tillhör har jag inte något hopp. Undergången är inbyggd i systemet, ty vart varningsrop blir strax förlöjligat och därmed oskadliggjort.

Trots det lever jag utan förtvivlan. Det tillhör den enskildes villkor att leva vid katastrofens rand. Vägen fram till döden ter sig lika lång, var man än befinner sig i livet. Så är det också med mänsklighetens tillvaro.

Jag uppfattar den vemodsfyllda blick varmed unga människor ser på mig. Jag känner igen den. De vet inte att jag betraktar dem på samma sätt och mäter deras återstående liv i samma förgängelsekänslas tecken. Alla hör vi samman.

Olof Lagercrantz

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *