Hästskitsteoremet i svensk tappning 1980- och 1990-talen var avregleringens årtionden. Som en följd växte ekonomin, med undantag för krisåren i början av 90-talet, snabbt. Och det ledde till att den ekonomiska ojämlikheten ökade. – Skillnaden i inkomster mellan grupper har ökat – det har varit en medveten strategi sedan 1980-talet, säger Daniel Waldenström. – I takt med att vi fick upp farten i ekonomin så skapade det förutsättningar för personer med drivkraft och det skapar välstånd. DN Ja, vad ska man säga om denna, med både hängslen och livrem försedda, ekonomistiska ojämlikhetsapologetik? Ibland säger en bild mer än tusen ord …
Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important: Economics
This could be interesting, too:
Merijn T. Knibbe writes ´Extra Unordinarily Persistent Large Otput Gaps´ (EU-PLOGs)
Peter Radford writes The Geology of Economics?
Lars Pålsson Syll writes Årets ‘Nobelpris’ i ekonomi — gammal skåpmat!
Lars Pålsson Syll writes Germany’s ‘debt brake’ — a ridiculously bad idea
Hästskitsteoremet i svensk tappning
1980- och 1990-talen var avregleringens årtionden. Som en följd växte ekonomin, med undantag för krisåren i början av 90-talet, snabbt. Och det ledde till att den ekonomiska ojämlikheten ökade.
– Skillnaden i inkomster mellan grupper har ökat – det har varit en medveten strategi sedan 1980-talet, säger Daniel Waldenström.
– I takt med att vi fick upp farten i ekonomin så skapade det förutsättningar för personer med drivkraft och det skapar välstånd.
Ja, vad ska man säga om denna, med både hängslen och livrem försedda, ekonomistiska ojämlikhetsapologetik? Ibland säger en bild mer än tusen ord …