Friday , August 12 2022
Home / Lars P. Syll / Hästskitsteoremet i svensk tappning

Hästskitsteoremet i svensk tappning

Summary:
Hästskitsteoremet i svensk tappning 1980- och 1990-talen var avregleringens årtionden. Som en följd växte ekonomin, med undantag för krisåren i början av 90-talet, snabbt. Och det ledde till att den ekonomiska ojämlikheten ökade. – Skillnaden i inkomster mellan grupper har ökat – det har varit en medveten strategi sedan 1980-talet, säger Daniel Waldenström. – I takt med att vi fick upp farten i ekonomin så skapade det förutsättningar för personer med drivkraft och det skapar välstånd. DN Ja, vad ska man säga om denna, med både hängslen och livrem försedda, ekonomistiska ojämlikhetsapologetik? Ibland säger en bild mer än tusen ord …

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes Dumb and Dumber — the Chicago economics version

Lars Pålsson Syll writes Yanis Varoufakis on the irrelevance of mainstream economics

Lars Pålsson Syll writes Windfall tax on oil companies

Lars Pålsson Syll writes How to battle inflation

Hästskitsteoremet i svensk tappning

Hästskitsteoremet i svensk tappning1980- och 1990-talen var avregleringens årtionden. Som en följd växte ekonomin, med undantag för krisåren i början av 90-talet, snabbt. Och det ledde till att den ekonomiska ojämlikheten ökade.

– Skillnaden i inkomster mellan grupper har ökat – det har varit en medveten strategi sedan 1980-talet, säger Daniel Waldenström.

– I takt med att vi fick upp farten i ekonomin så skapade det förutsättningar för personer med drivkraft och det skapar välstånd.

DN

Ja, vad ska man säga om denna, med både hängslen och livrem försedda, ekonomistiska ojämlikhetsapologetik? Ibland säger en bild mer än tusen ord …

Hästskitsteoremet i svensk tappning

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *