Thursday , September 19 2024
Home / Lars P. Syll / Palestinademonstrationer med dubbla budskap

Palestinademonstrationer med dubbla budskap

Summary:
Palestinademonstrationer med dubbla budskap Under året som gått har pro-palestinska demonstrationer hållits varje vecka i Malmö. För några dagar sedan publicerade Sydsvenskan en granskning av dessa demonstrationer och kunde avslöja att demonstranter — på arabiska — uppmanar till terrorstöd och fortsatt krig. Detta har tydligen inte fallit en del av demonstranterna på läppen. I torsdags sökte man därför upp reportern Inas Hamdan utanför hennes bostad och skanderade hotfulla ramsor riktade mot henne. – Att man tar reda på en enskild journalists hemadress och beger sig dit för att skandera och protestera är över alla gränser. Det är superviktigt att man inte kan skrämma vare sig medier eller enskilda journalister till tystnad, säger Malena Henriksson,

Topics:
Lars Pålsson Syll considers the following as important:

This could be interesting, too:

Lars Pålsson Syll writes The demise of the ‘Swedish model’

Lars Pålsson Syll writes Kriminalitet och forskning

Lars Pålsson Syll writes Habermas — Philosoph und Europäer 

Lars Pålsson Syll writes Susanne Schröter über naive deutsche Migrationspolitik

Palestinademonstrationer med dubbla budskap

Palestinademonstrationer med dubbla budskapUnder året som gått har pro-palestinska demonstrationer hållits varje vecka i Malmö. För några dagar sedan publicerade Sydsvenskan en granskning av dessa demonstrationer och kunde avslöja att demonstranter — på arabiska — uppmanar till terrorstöd och fortsatt krig.

Detta har tydligen inte fallit en del av demonstranterna på läppen. I torsdags sökte man därför upp reportern Inas Hamdan utanför hennes bostad och skanderade hotfulla ramsor riktade mot henne.

– Att man tar reda på en enskild journalists hemadress och beger sig dit för att skandera och protestera är över alla gränser. Det är superviktigt att man inte kan skrämma vare sig medier eller enskilda journalister till tystnad, säger Malena Henriksson, redaktionschef på Sydsvenskan …

Sydsvenskans granskning visar hur de ledande profilerna i demonstrationståget på svenska ropar slagord som:

”Alla ser och alla hör, hur barnen i Gaza dör”, ”Folk i Gaza har rätt till liv” och ”Vi vill ha eldupphör”.

Men när de byter till arabiska är tonen en annan. Då uppmanar ledarna i demonstrationen till terrorstöd och fortsatt krig.

– De granskningar som vi har gjort är viktiga och relevanta och vi kommer att fortsätta granska den här frågan ur olika aspekter, säger Malena Henriksson.

Sydsvenskan

Lars Pålsson Syll
Professor at Malmö University. Primary research interest - the philosophy, history and methodology of economics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *